Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Rotterdamse kroegbaas wil pleebrillen maken van oude stoeltjes Arena

24 november 2017, 14.58 uur · Aangepast 24 november 2017, 15.13 uur · Foto: Danielle Klein

Na een grote opknapbeurt van de Johan Cruijff Arena waren er 53.000 over: oude stoeltjes uit het stadion. De stoeltjes konden tegen een zacht prijsje aangeschaft worden door Ajax-fans, maar blijkbaar ook door Ajax-haters. Een Rotterdamse kroegbaas kocht er namelijk ook een paar en niet om ze op een eervolle plek in zijn café te zetten.

'De pakketjes zijn binnen! Wie helpt mij om hier toiletbrillen van te maken', twittert kroegbaas en Rotterdammer Herman Hell. De stoeltjes moeten boven de toiletpotten van zijn kroeg Sijf in het centrum van de Maasstad gemonteerd worden.  'Bij het terras vonden we ze niet helemaal passen, dus het gaat toch het toilet worden', zegt hij tegen het AD.

Lees ook: Fans kunnen huiskamer aankleden met een stoeltje uit Johan Cruijff Arena

Feyenoord werd afgelopen seizoen voor het eerst in 18 jaar landskampioen. Dit jaar gaat het liggen de Rotterdammers iets minder op koers. Hell, een Feyenoorder in hart en nieren, is nog op zoek naar een ambachtelijke toiletbrillenmaker. 'Als die ons kan helpen, kunnen we ze installeren. Als ze zich op het toilet bevinden, weet ik zeker dat Rotterdammers erop willen zitten.'

In totaal heeft Hell zes stoelen gekocht, voor vier toiletpotten. 'Dan hebben we nog reserve als er een kapot gaat.'