Oud-officier van justitie hoogste binnenkomer bij PvdA

Advocaat en voormalig officier van justitie Hendrik Jan Biemond gaat waarschijnlijk voor de PvdA de gemeenteraad in.

Dat blijkt uit de vanochtend gepubliceerde concept-kandidatenlijst van de partij. Biemond staat op de derde plek en is daarmee de hoogste binnenkomer. 'Hij gaat met zijn scherpe en nuchtere blik naar de uitdagingen van de stad kijken', laat de partij weten.

Mbarki
Na lijsttrekker Marjolein Moorman volgt Sofyan Mbarki, die op dit moment al voor de partij in de gemeenteraad zit. Ook de raadsleden Carolien de Heer (plek vier) en Dennis Boutkan (plek zes) keren waarschijnlijk terug. Andere nieuwkomers zijn Nenita la Rose, voorzitter van de Nederlandse Vrouwen Raad, en Lian Heinhuis, die werkt bij een filantropische instelling.

De lijst is gemaakt door een kandidaatstellingscommissie. 'Zij lazen meer dan 50 brieven, voerden vele tientallen gesprekken en hadden de moeilijke opdracht om tot een selectie en een volgorde te komen', laat de PvdA weten.

Lees ook: Münire Manisa (PvdA) keert eigen partij de rug toe: 'Gaat om onze partijcultuur'

Op 14 december besluiten de leden van de partij over de definitieve kandidatenlijst tijdens een algemene ledenvergadering. De PvdA heeft op dit moment tien zetels en is daarmee na D66 de grootste in de stad.