Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Saadia ait-Taleb in tranen tijdens rechtszaak: 'Het is enorm opgeblazen'

7 december 2017, 18.12 uur · Aangepast 7 december 2017, 18.23 uur

Saadia ait-Taleb zou hebben gefraudeerd met offertes, er zou sprake zijn van belangenverstrengeling en ze zou signalen van Syriëgangers hebben genegeerd. Volgens de antiradicaliseringsambtenaar zelf is het verhaal 'enorm opgeblazen'. Ze deed vandaag haar verhaal tijdens een kort geding tussen haar en de gemeente.

Op 31 augustus 2016 werd haar strafontslag aangezegd door burgemeester Eberhard van der Laan. 'Deze belangenverstrengeling bestond eruit dat de medewerker, in strijd met de gemeentelijke regelgeving en gedragscode, opdrachten heeft gegund aan een persoon voor uiteenlopende rollen en via verschillende bedrijven, waar zij privé een relatie mee heeft (gehad)', schreef de burgemeester toen.

Alleen flirten
Opdrachten gunnen aan iemand waarmee je een 'relatie' hebt dus, Ait-Taleb ontkent dat. Ze zegt zelf dat ze degene kende en dat er geflirt werd tijdens afspraken. Verder dan dat zou het nooit zijn gekomen. 'We staan allemaal achter het werk wat hij en wij hebben geleverd. Ik ben trots op wat we in elf jaar hebben opgebouwd. Om nou te doen alsof dat allemaal niet deugde doet me pijn', zegt Ait-Taleb vandaag voor de camera van AT5.

Lees ook: Felle strijd tussen gemeente en Saadia A.T. gaat verder in rechtszaal

Flirten of een echte relatie, het doet er volgens de gemeente niet veel toe. 'Zelfs flirten gaat te ver. Helemaal als het om een medewerker gaat die overeenkomsten namens de gemeente aangaat en overeenkomsten moet beoordelen.'

Geloof in goede afloop
Ait-Taleb zegt dat de situatie haar aan het hart gaat. 'Het is heel zwaar voor mij, maar ik heb geduld en geloof in een goede afloop', besluit ze.