Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Oud-crimineel Steve Brown doet écht mee met raadsverkiezingen

15 december 2017, 17.10 uur · Aangepast 15 december 2017, 17.22 uur

Steve Brown heeft zijn politieke partij officieel ingeschreven om mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Brown is een voormalige drugshandelaar en misschien vooral bekend omdat hij al jaren boos is op Peter R. de Vries. Ook schrijft hij boeken en houdt hij een eigen weblog bij. En nu ambieert hij dus ook een carrière als politicus in de gemeenteraad.

Lees ook: Politieke partij Queer wil raad in met transgender-lijsttrekker

Afgelopen maand registreerde het centraal stembureau namelijk de partij van Brown, die Stem van de Straat (SvdS) heet. Dat is dezelfde naam als de wekelijkse talkshow De Stem van de Straat die Brown bij omroep Salto presenteert.

Vluchtelingen
Brown had de deelname van Stem van de Straat al eerder dit jaar aangekondigd op zijn weblog. Hij wil bijvoorbeeld alle drugs legaliseren en is van mening dat vluchtelingen voorgetrokken worden op de woningmarkt. Hij wil dat Amsterdammers ook binnen drie maanden een betaalbare woning krijgen en een budget van 10.000 euro om deze in te richten.

De oud-crimineel is zelf partijleider. 'De enige niet liegende', meent Brown. Hij denk 50 zetels te kunnen scoren. De gemeenteraad heeft er overigens 45.

Meer nieuwkomers
Andere nieuwe, lokale partijen die zich tot nu toe officieel hebben ingeschreven voor de verkiezingen zijn Queer en Samen. Landelijke partijen die voor het eerst meedoen met de raadsverkiezingen (zoals Denk, Forum voor Democratie en 50Plus) hoeven zich niet apart te registreren in de stad.