Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Oud-drugshandelaar de politiek in: 'Ik wil een leugendetector in de raadszaal'

16 december 2017, 20.11 uur · Aangepast 16 december 2017, 21.40 uur

Steve Brown, oud-crimineel en drugshandelaar, heeft een duidelijke boodschap voor Amsterdam: de stad moet weer van de Amsterdammers worden. Hij doet met zijn 'Stem van de Straat' een gooi naar raadszetels tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

'Amsterdam is de afgelopen dertig jaar verworden tot yuppen- en toeristenstad', zegt hij. 'De gewone Amsterdammer moet weer het gevoel krijgen dat de stad van hem is.'

Bijzondere plannen
Brown heeft geen alledaagse ideeën. Zo wil hij alle soorten drugs legaliseren, van xtc tot MDMA en van hasj tot speed. Iedereen moet binnen drie maanden een woning krijgen en 10.000 euro om die woning in te kunnen richten. Tot slot wil hij een leugendetector in de raadszaal. 'Als die afgaat ben je uitgesproken', aldus Brown.

Lees ook: Oud-crimineel Steve Brown doet écht mee met raadsverkiezingen

Maar een politicus met zo'n duister verleden? 'Ik zie het meer als verzet tegen de status quo', vertelt de kersverse politicus. 'Als je je niet neerlegt bij de status quo dan ben je volgens de gevestigde orde een crimineel.'

50 zetels
Volgens Brown staat zijn partij inmiddels op 50 zetels in de peilingen, dat terwijl er maar 45 te verdelen zijn op 21 maart.  

AT5