Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vermeende schutter in zaak Djordy Latumahina vrijgelaten

22 maart 2018, 14.58 uur · Aangepast 22 maart 2018, 19.32 uur

Eén van de mannen die verdacht werd van het doodschieten van Djordy Latumahina, Tony D., is per direct vrijgelaten. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs om hem voor moord te veroordelen.

De vonnissen in deze zaak zijn pas op 9 mei aanstaande. Toch kan Tony D. niet langer in voorlopige hechtenis worden gehouden, zo meldt de rechtbank. 

Lees ook: Straffen van 25 tot 30 jaar cel geëist voor moord Djordy Latumahina

Enkelband mag af
Tegen Tony D. werd vorige week nog een celstraf van 30 jaar geëist door het Openbaar Ministerie (OM). De andere vermeende schutter, de 42-jarige Djurgen W., zit nog wel vast. Hij wordt ook verdacht van moord. 

Verdachte Giovanni D., die 48 weken tegen zich heeft horen eisen, is ook op vrije voeten. Hij hoeft niet langer een enkelband te dragen.

Lees ook: Dag 5 Djordy-proces: '16 kogels in enkele seconden op gezin afgevuurd'

Sowieso in beroep
Tony D. zou gelijkenissen tonen met de blanke, kale schutter, die op beelden werd vastgelegd. Ook zou hij voorafgaand aan de moord contact hebben gehad met andere verdachten van de moord, maar volgens D. had dat te maken met een softdrugshandel.

D. (35) heeft altijd ontkend iets met de moord op Latumahina te maken te hebben. Hij kan zich gaan opmaken voor een hoger beroep, zo verzekert het Openbaar Ministerie. 'Als Tony D. op 9 mei formeel wordt vrijgesproken, gaan we sowieso in hoger beroep. Hij is volgens ons één van de schutters en daar hebben we naar onze mening de bewijzen tijdens de rechtszaak voor geleverd.'

Dat Tony D. is vrijgelaten, is een klap voor het Openbaar Ministerie. Het OM is er heilig van overtuigd dat Tony D. een van de twee mannen is die Djordy Latumahina doodschoot. https://t.co/ZHz0kKhyoa

— Mark Schrader (@markschrader) March 22, 2018
Facebook