Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dode bij schietpartij in bedrijfspand op NDSM-werf

29 maart 2018, 11.09 uur · Aangepast 29 maart 2018, 14.41 uur

Bij een schietpartij in een bedrijfspand aan de Tt. Melissaweg op de NDSM-werf in Noord is een dode gevallen.

De politie bevestigt de dodelijke schietpartij via Twitter. Later bevesitgde de politie ook dat het slachtoffer Reduan Bakkali is, de eigenaar van het bedrijf Knibbe en de broer van Nabil Bakkali.

Lees ook: 'Broer van kroongetuige Mocro Maffia doodgeschoten op NDSM-werf'

Die laatste heeft als kroongetuige verklaard dat Ridouan Taghi en Said Razzouki betrokken zijn geweest bij een reeks liquidaties. Sinds vrijdag bekend werd dat Bakkali kroongetuige was geworden, ging het gerucht al rond dat familieleden van Bakkali zouden worden doodgeschoten. 

Onderzoek
De politie en recherche zijn ter plaatse voor forensisch onderzoek. Ook andere hulpdiensten zijn in groten getale aanwezig. Een getuige telt zeven politieauto's, drie ambulances en een traumahelikopter. 

Er is nog geen verdachte aangehouden. Via Burgernet wordt opgeroepen uit te kijken naar een verdachte van ongeveer 30 jaar en 1,70 meter lang met een muts op z'n hoofd. Het gaat om een verdachte die bij een zwarte auto is gezien.

AMSTERDAM: ivm met incident op de Melissaweg in Amsterdam. Is een vd weggaan bij een zwarte auto, man 30jaar, dnk uiterlijk, 170, dnk muts. Geen actie !
Bel nu 112 https://t.co/vHIAiJV43r

— Burgernet N-Holland (@Burgernet_NH) March 29, 2018

De politie heeft op de Tt. Vasumweg een tweede plaats delict gecreëerd. Daar is namelijk een brandend voertuig aangetroffen, zo wordt via Twitter gemeld.   

Schietincident Tt.Melissaweg, plaats delict afgezet. 2e plaats delict afgezet aan de Tt Vasumweg bij een brandend voertuig

Meer informatie volgt pic.twitter.com/hVRk137geI

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) March 29, 2018 

 Beelden: Inter Visual Studio