Start van hoofdcontent

112

nl

Broer van kroongetuige Mocro Maffia doodgeschoten op NDSM-werf

29 maart 2018, 12.11 uur · Aangepast 29 maart 2018, 14.47 uur · Foto: Inter Visual Studio

De man die vanochtend werd doodgeschoten binnen bij een bedrijf op de NDSM-werf, is de broer van kroongetuige Nabil Bakkali, dat bevestigt de politie.

Bakkali heeft verklaringen afgelegd in meerdere liquidatiezaken, daarin zou hij kopstukken van de zogenaamde Mocro Maffia beschuldigd hebben. Het slachtoffer van de schietpartij is Reduan Bakkali, die directeur is van een bedrijf op de werf.

Lees ook: Dode bij schietpartij in bedrijfspand op NDSM-werf

In overleg met het @OM_Amsterdam bevestigen wij dat het dodelijke slachtoffer van het schietincident op de Tt Melissaweg vanmorgen de 41-jarige Reduan Bakkali betreft. Meer informatie wordt op dit moment niet verstrekt.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) 29 maart 2018

Afgelopen vrijdag kwam het Openbaar Ministerie met het nieuws rond kroongetuige Nabil Bakkali naar buiten. 'In het milieu werd vanaf vrijdag al gespeculeerd dat familieleden van Bakkali zouden worden doodgeschoten, nadat justitie bekend had gemaakt dat hij kroongetuige was geworden', schrijft Het Parool.

Lees ook: Mocro Maffia siddert: kroongetuige heeft verklaard over liquidaties

In de buurt van de schietpartij, op de Tt Vasumweg is een auto vlak na de schietpartij brandend teruggevonden. De politie beschouwt die plek ook als plaats delict. Mogelijk is de wagen gebruikt als vluchtauto.