Start van hoofdcontent

112

nl

Tientallen automobilisten negeren rood kruis bij busongeluk

18 april 2018, 13.52 uur · Aangepast 18 april 2018, 16.59 uur

Maar liefst 73 automobilisten negeerden vanochtend een rood kruis op de A10. De rijbaan werd vrijgehouden voor het grote busongeluk in de Watergraafsmeer.

Dat meldt het Team Hoofdwegen van de politie. Vanochtend vloog een Zweedse touringcar van de Gooiseweg. De bus gleed over het talud en kwam op zijn zijkant terecht in de berm. Daarbij vielen drie gewonden die afgevoerd werden met een ambulance.

Lees ook: Maik de Boer boos over boete na negeren rood kruis

Na aanleiding van het incident op de Gooiseweg is de afrit S112 op de binnenring A10 geruime tijd afgkruist geweest ivm de hulpverlening. Maar liefst 73 bestuurders hebben dit kruis genegeerd en kunnen binnenkort een proces-verbaal ontvangen!@CJIBnl ❌❌❌ pic.twitter.com/fAJAKbpY90

— Team Hoofdwegen (@POL_Hoofdwegen) April 18, 2018

Vanwege het busongeluk had de politie een afrit van de A10 'afgekruist'. Tientallen automobilisten negeerden dat rode kruis en kunnen nu een boete verwachten.

'Het is een hele dure overtreding, maar het is ook heel asociaal', vertelt een politiewoordvoerder. 'Het rode kruis staat er niets voor niks. Soms zijn er ook hulpverleners op zo'n rijstrook of zijn ze ernaast aan het werk. Dan moet je eigenlijk van een rijstrook afblijven, anders wordt het alleen maar gevaarlijker en nu kost het alleen maar een hoop geld.'

Inter Visual Studio