Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Hoornse voetbalclub haalt uit naar Leen Schaap: 'Deze man is ziek'

1 mei 2018, 10.19 uur · Aangepast 1 mei 2018, 12.46 uur

Voetbalclub HVV Hollandia uit Hoorn heeft via Twitter hard uitgehaald naar brandweercommandant Leen Schaap.

Volgens de club is Schaap 'ziek'. 'Hulp zoeken is het enige wat deze politieman kan helpen en gauw oprotten.' De tweet werd gisteren aan het begin van de avond geplaatst, naar aanleiding van een interview met Schaap op NPO Radio 1.

Schaap zei in dat interview onder meer dat hij de brandweer een 'verwaarloosde organisatie' vindt. 'Het is voor het eerst dat de organisatie leiderschap tegenkomt dat niet terugdeinst voor intimidatie'. 

Lees ook: Brandweercommandant Leen Schaap: 'Ik heb heel, heel veel over me heen gekregen'

Het contract van de brandweercommandant werd onlangs met drie jaar verlengd. Schaap wil bij de brandweer zorgen voor een cultuuromslag, onder meer door meer vrouwen aan te nemen en de 24-uursdiensten af te schaffen.

Oud-werknemer?
De tweet lijkt verstuurd door iemand die voorheen bij de Amsterdamse brandweer werkte. Hij had dezelfde tekst ook op zijn persoonlijke Facebookpagina staan, maar heeft dat bericht inmiddels verwijderd.

Deze oud-werknemer stelt echter dat zijn Facebookaccount is gehackt. Volgens hem is de tekst afkomstig van een club die zich 'vrienden van de brandweer' noemt. Hij zegt zijn account te gaan verwijderen.

'Helemaal klaar mee'
De club zegt eveneens te zijn gehackt en heeft de tweet inmiddels ook weggehaald. 'We zijn in het verleden vaker gehackt, ik ben er helemaal klaar mee', stelt de interim voorzitter. 'We gaan daarom van Twitter en Facebook af en de website zelf laten we ook onder handen nemen.'

Deze man is ziek, hulp zoeken is het enige wat deze politieman kan helpen en gauw op rotten. https://t.co/AmXlv6s7RU

— HVV Hollandia (@HVV_Hollandia) April 30, 2018