Start van hoofdcontent

112

nl

Onderzoek bij auto op IJburg

3 mei 2018, 10.32 uur · Aangepast 3 mei 2018, 11.51 uur

De politie is vannacht vlak na de schietpartij op de Krootstraat in Zuidoost bezig geweest met een onderzoek op IJburg. Volgens getuigen onderzochten meerdere politiemensen een Toyota Aygo.

De wagen werd afgezet en na een tijdje in beslag genomen door de politie. De auto zou wat te maken hebben met het schietincident van gisteravond. Een woordvoerder kon vanochtend nog geen bevestiging geven, maar hoopt in de loop van de ochtend met meer informatie te komen.

Lees ook: Dode en gewonde bij schietpartij Zuidoost

Doodgeschoten
In Zuidoost is woensdagavond op straat iemand doodgeschoten, een tweede slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Op IJburg is de politie bezig geweest om een auto in beslag te nemen. 

De schietpartij vond plaats om 23.10 uur in de Krootstraat. Eén slachtoffer is meteen naar het ziekenhuis overgebracht, het andere slachtoffer is ondanks intensieve reanimatie op straat overleden. 

De straat is meteen ruim afgezet voor onderzoek. Er is een tent geplaatst op de plek van de schietpartij. De politie laat weten dat er inmiddels een verdachte is aangehouden. 

Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio