Start van hoofdcontent

Stad

nl

Getuige in verdwijningszaak Sabrina Oosterbeek 'volstrekt onbetrouwbaar'

25 mei 2018, 20.28 uur · Aangepast 25 mei 2018, 20.41 uur

S.T., een belangrijke nieuwe getuige in de vermissingszaak van Sabrina Oosterbeek, is 'volstrekt onbetrouwbaar'. Dat stelt de advocaat van verdachte Sjonny W., Maarten Pijnenburg. Pijnenburg heeft vrijdag tijdens een pro-forma-zitting erop gewezen dat deze getuige zelf behoorlijk wat op zijn kerfstok heeft.

De getuigenverklaring is cruciaal voor het Openbaar Ministerie. Volgens S.T. heeft voormalig Sjonny W. gezegd dat het 'geregeld' was en 'het lichaam van Sabrina nooit wordt gevonden'.

Lees ook: Nieuwe getuige in moordzaak Sabrina Oosterbeek, maar hoe betrouwbaar is hij?

Maar die verklaring moet volgens de advocaat van de verdachte in twijfel worden getrokken: S.T. is volgens hem een notoire oplichter die zich eerder voordeed als politieagent. Bovendien heeft hij meerdere veroordelingen achter zijn naam staan, onder meer voor geweldsdelicten.

Ook ditmaal speelt het verleden van de getuige een rol. Hij zit namelijk vast voor meerdere diefstallen, en zou 30 procent 'korting' hebben gekregen in ruil voor zijn getuigenis. En die getuigenis is 'knip- en plakwerk' van berichten die eerder in de media zijn verschenen, denkt Pijnenburg.

Lees ook: Duikers zoeken verder naar Sabrina Oosterbeek 

Het OM stelt daarentegen dat zij ondersteunend bewijs hebben bij de getuigeverklaring. Zo kloppen de tijdstippen waarop de twee elkaar hebben ontmoet en zou er een bon zijn van een verkochte telefoon, dat ook het verhaal van S.T. zou ondersteunen.

Naar verwachting wordt de zaak pas volgend voorjaar inhoudelijk behandeld. Sjonny W. zit in afwachting van zijn proces in de cel.

Sabrina Oosterbeek