Start van hoofdcontent

112

nl

Nieuwe getuige in moordzaak Sabrina Oosterbeek, maar hoe betrouwbaar is hij?

25 mei 2018, 08.12 uur · Aangepast 25 mei 2018, 11.30 uur

Vandaag gaat de rechtbank verder met de zaak tegen de Amsterdamse schilder Sjonny W. W. wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op drie vrouwen, waaronder Sabrina Oosterbeek.

In de derde pro-formazitting rond de verdwijning van Oosterbeek is er een nieuwe getuige. Volgens Justitie heeft deze getuige, genaamd S.T., van W. gehoord dat het lichaam van Oosterbeek 'nooit gevonden zal worden'.

Lees ook: Sjonny W. voor rechter voor moord op drie vrouwen

Maar, hoe betrouwbaar is S.T.? Dit is precies de vraag die de verdediging van W. vrijdag op zal werpen. T. wordt namelijk zélf verdacht van een fors aantal diefstallen, waarvan zeker één met geweld. Die feiten zou hij begin 2017 hebben gepleegd. 

Verdwijning
De 30-jarige Sabrina Oosterbeek wordt sinds maart 2017 vermist. Ze werd in de nacht van 7 op 8 maart om 2.45 uur voor het laatst gezien op haar fiets in de Bijlmer. Op camerabeelden is te zien dat ze haar woning 's nachts verliet. Haar telefoon heeft die nacht nog een signaal afgegeven in het gebied rond Reigersbos.

In de weken na haar verdwijning zocht de politie in de omgeving van Reigersbos. Er werd in de wijk geflyerd en duikers van de brandweer zochten in het water. Uiteindelijk werd Sjonny W. eind juni 2017 aangehouden. Niet veel later werd de fiets van Sabrina teruggevonden.