Start van hoofdcontent

112

nl

'OM maakt deal met crimineel in zaak Sjonny W.'

24 mei 2018, 13.59 uur · Aangepast 24 mei 2018, 14.28 uur

In de zaak rondom Sjonny W., de man die verdacht wordt van moord op drie vrouwen, heeft justitie een deal gesloten met een crimineel die meer lijkt weten over de zaak. W. zou gepraat hebben met deze getuige.

Sjonny W., een Amsterdamse schilder, is ook verdachte in de zaak rondom de vermissing van de 30-jarige Sabrina Oosterbeek.

'Nooit gevonden'
Volgens Justitie heeft de sleutelgetuige genaamd S.T. gehoord van de verdachte dat het lichaam van Oosterbeek 'nooit gevonden zal worden'. Oosterbeek verdween vorig jaar maart. Ze is nog altijd niet gevonden. De kans dat ze nog in leven is, is erg klein.

Lees ook: Sjonny W. voor rechter voor moord op drie vrouwen

W. wordt ook verdacht van de dubbele moord op twee prostituees in de stad. Dat gebeurde rond het begin van deze eeuw. Het staat vast dat W. met alle vrouwen contact had vlak voor hun dood, maar hij zelf zegt dat hij onschuldig is, zo schrijft Het Parool.

De nieuwe 'sleutelgetuige' is zelf een bekende van de politie. Volgens de krant is hij verdachte van een 'fors aantal diefstallen.'

Vermist na verlaten woning
De 30-jarige Sabrina Oosterbeek wordt sinds begin maart vermist. Ze werd in de nacht van 7 op 8 maart om 2.45 uur voor het laatst gezien op haar fiets in de Bijlmer. Op camerabeelden is te zien dat ze haar woning 's nachts verliet. Haar telefoon heeft die nacht nog een signaal afgegeven in het gebied rond Reigersbos.

In de weken na haar verdwijning zocht de politie in de omgeving van Reigersbos. Er werd in de wijk geflyerd en duikers van de brandweer zochten in het water. Uiteindelijk werd de verdachte Sjonny W. eind juni aangehouden. Niet veel later werd de fiets van Sabrina teruggevonden.