Start van hoofdcontent

Stad

nl

Bewoners geven 'Pauls Parkeerpaleis' nieuwe naam: Boerenwetering Buurtgarage

27 mei 2018, 18.49 uur

Bewoners van de Frans Halsbuurt hebben vandaag de Albert Cuypgarage, soms ook wel 'Pauls Parkeerpaleis' genoemd, omgetoverd tot de Boerenwetering Buurtgarage.

De buurt is het namelijk niet eens met de huidige naam. 'We vinden de nieuwe naam meer recht doen aan het uiteindelijke doel - een buurtgarage en niet en een garage voor de dagjesmensen', zegt bewoner Maarten Naaijkens.

Lees ook: Rondje Pauls Parkeerpaleis met Paul Slettenhaar zelf: 'Jullie mogen hem zo noemen'

Ook is de buurt op eigen initiatief begonnen met het omzetten van de parkeerplekken naar, zoals ze het zelf noemen, buurtplaatsen. 'Dit zijn plekken waar op creatieve wijze ruimte wordt gemaakt voor fietsparkeren, laad- en losplekken en groenvoorzieningen', legt Naaijkens uit.

Minder parkeerplekken
De gemeenteraad besloot namelijk in maart van dit jaar om in de Frans Halsbuurt net zoveel parkeerplaatsen op straat op te heffen als er in de garage onder de Boerenwetering bij zijn gekomen. En dat betekent dus dat er 600 plekken zullen verdwijnen. Naaijkens: 'De motie is ruim 2 maanden geleden aangenomen. Nu ontstaat een situatie waarbij we juist meer auto's in de buurt gaan zien. Terwijl de motie juist was aangenomen om een autoluwe buurt te creëren.'

Lees ook: 'Pauls Parkeerpaleis' onder water gezet door Slettenhaar: 'Geweldig!'

Het doel van de actie is om inspiratie te bieden en de gemeente uit te nodigen tot een dialoog met bewoners en ondernemers in de Frans Halsbuurt. 'We hebben veel ideeën om tot een nieuwe invulling van de openbare ruimte te komen', zegt Naaijkens namens de buurt.