Stad

NL
V

Gemeente gaat herrie maken in Amsterdamse Bos voor test geluidssystemen

31 mei 2018, 22.32 uur · Foto: Chris

De gemeente gaat in het Amsterdamse Bos een flinke bak herrie produceren om geluidssystemen voor tijdens evenementen te testen. Uiteindelijk wil de gemeente met de test leren over de beschikbare technieken op het gebied van geluid.

Organisatoren van evenementen zoals bijvoorbeeld festivals moeten zich aan strikte regels houden zodat geluidsoverlast in de omgeving tot een minimum wordt beperkt. Zo mogen organisatoren niet meer geluid produceren dan nodig is en moeten ze reducerende en sturende maatregelen nemen. De technieken die hiervoor nodig zijn worden op de testdag op 20 juni in het Amsterdamse Bos getest. 

Lees ook: Strengere regels voor geluidsoverlast door muziekfestivals

En het wordt niet kinderachtig aangepakt. Op het Land van Bosse worden maar liefst vijf velden ingericht met per veld een geluidsinstallatie geschikt voor zo'n 5000 man. In de omgeving worden dertig meetpunten neergezet om de decibellen te meten. Na de test worden de meetresultaten vergeleken en wordt er gekeken welk systeem het gunstigste resultaat oplevert. Er worden aan de hand van de tests geen beslissingen genomen over welke systemen volgens de gemeente de voorkeur hebben.

Lees ook: Klachten over geluidsoverlast dancefeest in de RAI

Klein nadeeltje voor omwonenden: de tests beginnen in de ochtend al.