Whatsapp

Stad

WK-wedstrijden Marokko op groot scherm te zien bij Stadspodium

5 juni 2018, 16.19 uur · Aangepast 5 juni 2018, 19.38 uur

De wedstrijden van Marokko tijdens het WK zijn op groot scherm te volgen bij het Stadspodium aan de rand van Westpoort. De vergunning hiervoor is 'nagenoeg rond', zegt de organisatie.

Volgende week donderdag begint het WK en vrijdag speelt het Marokkaanse elftal zijn eerste wedstrijd tegen Iran. Vanaf 17.00 uur is onder meer (nu nog) Ajacied Hakim Ziyech op een enorm scherm bij het Stadspodium in actie te zien. Die datum valt tegelijk met het Suikerfeest. De organisatie liet al weten daar rekening mee te houden. Woensdag 20 juni speelt de ploeg van Hervé Renard tegen Portugal en maandag de 25e komt Marokko uit tegen Spanje. Al deze wedstrijden worden dus sowieso vertoond. 

Lees ook: Wedstrijden Marokko mogelijk op groot scherm in Stadspark Osdorp

Voor hele familie
Volgens organisator Mourad el Otmani worden de wedstrijden evenementen voor de hele familie. Voor en na de wedstrijden wordt er van alles op het terrein georganiseerd. Zo staan er foodtrucks en zijn er optredens. El Otmani verwacht zo'n 1000 tot 1500 bezoekers per wedstrijd. De ondernemer raadt af om met de auto te komen, omdat er op het omliggende industrieterrein te weinig parkeerplek is.

Lees ook: Amsterdamse Marokkanen uitzinnig na WK-kwalificatie: 'Mocro's zijn leip geworden'

Eerder was er nog sprake van dat de wedstrijden op een scherm in Stadspark Osdorp te zien zouden zijn. De gemeente reageerde hier positief op, maar de vergunning voor deze plek kwam toch niet rond.

België op groot scherm
Wedstrijden van de Rode Duivels zullen ook op groot scherm te zien zijn, maar niet op dezelfde locatie. Voor wedstrijden van België kun je dit WK terecht op het Westergasterras. Op 18 juni speelt België tegen Panama, 23 juni tegen Tunesië en op 28 juni tegen Engeland. 

De vergunning is dus bijna rond, maar Mourad is nog wel op zoek naar sponsoren om het financiële plaatje rond te krijgen. 

Intervisual Studio/Nickelas Kok
Whatsapp