Start van hoofdcontent

Stad

nl

Het De Mirandabad stopt met beruchte zwembadpas

30 juli 2018, 15.00 uur

Het De Mirandabad gaat stoppen met het systeem van zwembadpasjes. Per 1 augustus gaat het zwembad over op een speciale app.

Dat meldt de gemeente aan AT5. Sinds mei 2014 moest iedere bezoeker van boven de veertien jaar een speciale zwembadpas aan laten maken om binnen te kunnen komen. Deze maatregel was bedoeld om lastige mensen buiten te houden en daarmee overlast te voorkomen. 

Lees ook: Alleen nog met pasje het De Mirandabad binnen

De pasjes leverde al snel verontwaardiging op. Iedereen die het zwembad in wilde, werd dus geregistreerd. Anoniem zwemmen zat er niet meer in en dus was de Commissie Persoongegevens niet blij met de pas. Bovendien zorgde het pasjessysteem voor technische en administratieve problemen. 

Lees ook: Opnieuw discussie over pasjes De Mirandabad: Bezoekers moeten anoniem kunnen zwemmen

Speciale app
Met name het gebrek aan privacy was een reden voor de gemeente om de pasjes in de ban te doen. In plaats van de pasjes krijgen medewerkers van het De Mirandabad toegang tot een speciale app. In deze app kunnen zij overlast en andere informatie delen met elkaar. Ook zullen de mensen die een zwembadverbod hebben gekregen van de politie te zien zijn in de app, met naam én foto. 

Lees ook: Zwembadpas De Mirandabad laat veel te wensen over: 'Mogelijk afschaffen'