Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ook ambulancepersoneel voert actie: 'Niets doen is onverantwoord!'

11 september 2018, 20.15 uur

Ambulancepersoneel heeft aangekondigd actie te gaan voeren. Op 24 september gaan zij de barricades op voor een beter loon en tegen de te hoge werkdruk.

Om hun punt over de te hoge werkdruk te duidelijk te maken, gaan zij die dag vanaf acht uur 's ochtends strikt volgens de cao werken. Dit betekent dat zij geen overwerk of neventaken zullen uitvoeren, geen onnodige risico's gaan nemen bij zorgverlening en hun voorgeschreven pauzes gaan uitzitten. 

Ook begeleiden ze dan geen stagiaires en gaan ze alle gebreken, bijvoorbeeld wanneer aanrijtijden niet worden gehaald door tekort aan ambulances, intern en extern melden. 

Lees ook: Ambulances doen steeds langer over ritje naar gewonde

Lastig om roosters te vullen
Volgens Fred Seifert, bestuurder van FNV Zorg & Welzijn, is verbetering van de arbeidsvoorwaarden en werkomstandigheden hard nodig. 'Het houdt de sector aantrekkelijk voor nieuwe collega's, maar voorkomt ook vetrek van medewerkers. Het is nu al lastig om de roosters gevuld te krijgen. Niets doen is onverantwoord!', schrijft hij in een persbericht. 

Niet alleen in Amsterdam vinden cao-acties plaats. Ambulancepersoneel in ondermeer Rotterdam, Utrecht en Drenthe gaat ook actievoeren. 

Lees ook: Ambulancemedewerkers staken in winkelcentrum Noord

Ook de politie voert actie voor een betere cao. Veel agenten zijn gestopt met het plaatsen van berichten op sociale media en komend weekend komen ze alleen in actie voor spoedklussen