Stad

Opdrachtgever Y-torens ontbindt contract met hoofdaannemer Züblin

10 oktober 2018, 17.12 uur · Aangepast 10 oktober 2018, 18.15 uur

Gemeente Amsterdam
Gemeente Amsterdam

Hoofdaannemer Züblin moet de bouwplaats van Y-towers in Overhoeks verlaten. Opdrachtgever Oviesa-Torena heeft na een conflict over het bouwproject en de meerkosten het contract ontbonden.

De advocaat van de ontwikkelaar stuurde afgelopen weekend een aangetekende brief naar Züblin, waarin de opdrachtgever de aannemer gesommeerd had om alle activiteiten te staken en personeel en bouwmateriaal te verwijderen van de bouwplaats, meldt Cobouw.

Lees ook: 'Nieuw kantoor Europees Medicijnagentschap moet april 2019 klaar zijn'

De woordvoerder van Züblin laat aan het vakblad weten dat de aannemer is overvallen door de stap. Hoewel Oviesa-Torena en Züblin na de start een verschil van inzicht hadden over de maakbaarheid van de Y-towers, hadden ze deze rigoureuze stap van de ontwikkelaar nooit verwacht.

Lees ook: De skyline verandert: Amsterdam in 2018

De Y-towers zijn ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau Team V architectuur. Het gaat om twee torens; een woontoren en een hotel- en congrestoren. De woontoren wordt volgens het ontwerp 101 meter hoog en zal plaatsmaken voor 230 woningen. De hoteltoren wordt 111 meter hoog en krijgt 579 kamers en zalen voor 4000 congresbezoekers.