Start van hoofdcontent

112

nl

Rolexrovers actief in de stad: acht overvallen in ruime maand

11 december 2018, 14.34 uur · Aangepast 15 december 2018, 13.01 uur

In een ruime maand tijd zijn er in Amsterdam maar liefst acht mensen gewelddadig beroofd van hun peperdure horloge. In zes gevallen ging het om een Rolex. De politie vindt het opvallend en heeft inmiddels een onderzoek ingesteld.

Dat meldt de politie na vragen van AT5.

Hoewel verschillende slachtoffers spreken van een bende, kan de politie dat nog niet bevestigen. Dat moet onderzoek uitwijzen. Wel is volgens de politie een duidelijk patroon zichtbaar. De overvallen vinden in de nachtelijke uren plaats, de daders gaan ervandoor met een scooter en dragen gezichtsbedekkende kleding.

Estelle Cruijff
Afgelopen weekend was het nog raak aan de Vondelstraat, waarbij een man werd gewurgd en geschopt waarna hij van zijn Rolex werd beroofd. Een dag eerder was het raak aan het Oosterpark waarbij een 29-jarige man slachtoffer werd. De politie heeft een signalement van de twee daders verspreid. Estelle Cruijff werd begin november mishandeld en van haar horloge beroofd. 

Lees ook: Opnieuw Rolex-beroving: man geschopt en gewurgd

Drie van de acht overvallen die sinds november zijn gepleegd, gebeurden in Zuid. Twee in West, twee waren in Oost en een in Centrum. In één geval werd geen Rolex, maar een horloge van een ander exclusief merk gestolen. In één geval ging het om een nep-Rolex.

Klemgereden
AT5
 sprak ook met een slachtoffer. Hij werd eind november bijna beroofd van zijn horloge toen hij met zijn vriendin de taxi uitstapte voor zijn woning aan de Gustav Mahlerlaan. Vermoedelijk hadden de daders hem al langere tijd in de gaten.

'We liepen naar de voordeur toen we werden klemgereden door vier gasten. We werden meteen neergeslagen, ze gingen vol voor mij. Ik hoorde ze zeggen: 'Heb je hem? Heb je hem? Heb je hem?' Het was duidelijk dat ze het op mijn Rolex hadden voorzien.'

Lees ook: 65-jarige vrouw gewelddadig beroofd van Rolex

Hoofd slaan
Een van de daders bleef maar op zijn hoofd slaan. 'Ik stribbelde tegen, sloeg uit alle macht terug. Toen viel mijn portemonnee uit mijn jaszak, met 500 euro cash eruit. Op het moment dat de taxi terug kwam rijden, grepen ze het geld en vluchtten ze weg.' Hij heeft camerabeelden van de overval, die hij inmiddels ook aan de politie heeft overhandigd. 

Een Rolex varieert in prijs van een paar duizend euro tot enkele tienduizenden euro's.