Start van hoofdcontent

Stad

nl

ADM'ers demonstreren tegen 'ontruiming van de stad'

15 december 2018, 18.50 uur · Aangepast 15 december 2018, 19.42 uur · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Niet alleen op de Dam werd vandaag gedemonstreerd. Een stoet aan ADM bewoners en sympathisanten liep vanmiddag met spandoeken door Amsterdam.

De demonstranten zijn boos over wat zij de 'uitverkoop' van de stad noemen. Onder andere het toerisme, de vakantieverhuur en de druk op de sociale woningsector zorgen er volgens hen voor dat de stad onbetaalbaar wordt. 'Studenten kunnen geen betaalbare woningen vinden, goede woningen verdwijnen uit de sociale voorraad en de wachttijden zijn eindeloos.'

Lees ook: Gele hesjes op de Dam voor tweede protest in Amsterdam

ADM-terrein
Maar er werd ook gedemonstreerd tegen het verdwijnen van vrijplaatsen in de stad. Het ADM-terrein zelf moet op eerste kerstdag leeg worden opgeleverd, bepaalde de Raad van State eerder. Het stadsbestuur heeft de ADM-bewoners een plek aangeboden op de slibvelden in Noord. Eerder deze week werd bekend dat een voorgenomen verhuizing van ADM-woonboten naar Nieuw-West niet doorgaat.

De demonstranten liepen vanaf het centrum via De Pijp naar Oost. Meerdere trams moesten hierdoor een aangepaste route rijden.

Tram 1, 7 en 19 rijden om. Oorzaak: demonstratie. Details: https://t.co/yHbpKN5wx1.

— GVB actuele reisinfo (@GVB_actueel) December 15, 2018