Start van hoofdcontent

112

nl

Drie Rolex-dieven opgepakt, één heeft 'waslijst' aan misdrijven

17 december 2018, 09.51 uur · Aangepast 17 december 2018, 17.57 uur · Foto: Hypo.Physo/Flickr

De politie heeft in totaal drie dieven aangehouden. Ook worden de twee ervan verdacht een Hermès-handtas met een waarde van 8000 euro te hebben gestolen.

Het gaat om twee Algerijnen van 18 en 21 jaar en een 24-jarige Fransman. De mannen hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Zowel de Rolex-roof als de diefstal van de handtas waren vastgelegd op camerabeelden.

De drie verdachten zijn in de nacht van 14 op 15 december opgepakt. Rond 3.40 uur werd de 21-jarige Algerijn aangehouden nadat hij met de twee andere verdachte een man van zijn Rolex beroofde. Het slachtoffer merkte al snel dat zijn horloge weg was, waarna hij samen met zijn vrienden achter de drie verdachten aan rent.

Uitkijk
De 21-jarige Algerijn die vermoedelijk op de uitkijk stond werd vervolgens door het slachtoffer en zijn vrienden overmeesterd. De mannen belden direct de politie, waarna de Algerijn werd aangehouden. De verdachte had meerdere telefoons in zijn bezit, vermoedelijk afkomstig van diefstal.

De andere twee andere verdachten komen weg, maar worden herkend door een vriend en vriendin van het slachtroffer. Zij houden de twee verdachten tegen en weten het gestolen horloge uit een jaszak van een van de twee mannen te halen. Het horloge blijkt te zijn beschadigd. Vervolgens zetten de verdachten het op een lopen. Wel zijn van deze straatroof camerabeelden gemaakt.

Lees ook: Rolexrovers actief in de stad: acht overvallen in ruime maand

Twee verdachten
Op zaterdagmiddag kon de politie de twee verdachten, die op de Dam werden gezien, alsnog aanhouden na een tip van een Amsterdammer. De drie verdachten hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. 

Na de aanhouding werd de hotelkamer van de drie verdachten doorzocht. Daar werd behalve de dure tas, meerdere gestolen goederen gevonden, waaronder een laptop, afkomstig van een diefstal op Schiphol. De politie probeert de eigenaren van de goederen te achterhalen. 

De drie verdachten zitten ingesloten in een cellencomplex. De politie doet onderzoek naar hun betrokkenheid bij meerdere diefstallen. Een van de drie verdachten heeft volgens de politie een 'waslijst' aan misdrijven gepleegd. De aangetroffen tas en andere goederen worden teruggegeven aan de slachtoffers.

Veel Rolex-overvallen
Vorige week maakte de politie bekend dat er opvallend veel Rolex-overvallen in november en december zijn gebeurd. Daarbij werd geweld niet geschuwd. De politie kon nog niet zeggen of de drie aangehouden personen ook voor andere Rolex-overvallen verantwoordelijk worden gehouden.