Start van hoofdcontent

112

nl

Woningen ontruimd na mislukte plofkraak Slotermeerlaan

4 januari 2019, 06.31 uur · Aangepast 4 januari 2019, 10.30 uur

Op de Slotermeerlaan is vanochtend omstreeks half vijf een plofkraak gepleegd op een geldautomaat. De omliggende woningen zijn daarna ontruimd.

De plofkraak zou gepleegd zijn op een automaat van GWK. Daarbij is geen buit gemaakt. Wel is de ravage aanzienlijk: door een zwaar explosief zijn de ruiten van nabijgelegen panden kapot en er liggen brokstukken aan de overkant van de straat.

Weg afgezet
Volgens getuigen is de kraak gepleegd door twee mannen, die daarna zijn gevlucht op een scooter. De politie doet daar nog onderzoek naar. Een gedeelte van de Slotermeerlaan is daarom afgezet. 

Lees ook: Buurt opgeschrikt door plofkraak Koningin Wilhelminaplein: 'Een gigantische explosie'

Het is de laatste weken vaker raak. In december waren er in totaal vijf plofkraken in de stad. Deze werden onder meer gepleegd bij pinautomaten op het Koningin Wilhelminaplein en op het Delflandplein. 

#Plofkraak #geldautomaat van de GWK aan Slotermeerlaan #Amsterdam Geuzenveld-Slotermeer. Vannacht om 04:45 uur Twee daders op motorscooter weg ri Lodewijk van Deysselstraat. Buit onbekend. Explosievenverkenner en EODD ter pl. Enorme ravage zie foto's. @Politie_Adam @BrandweerAA pic.twitter.com/4pz7oyQOkk

— Martin Damen (@martindamen58) January 4, 2019