112

'Topadviseur KPMG al jaar ondergedoken door Mocro-oorlog'

11 januari 2019, 10.06 uur · Aangepast 11 januari 2019, 12.07 uur

Inter Visual Studio / Sam de Joode
Inter Visual Studio / Sam de Joode

Khalil B. zit al een jaar ondergedoken nadat zijn onschuldige broer Redouan B. werd geliquideerd in Noord. Beide zijn broers van kroongetuige Nabil B. Khalil werd in 2016 aangetrokken als topadviseur bij advieskantoor KPMG voor de M&A-afdeling.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad. Bij zijn aanstelling mocht Khalil ook meteen toetreden als partner en kreeg hij de titel 'Head of Deals'. En dat terwijl hij pas 42 was. Eind 2017 stond Khalil nog in de top 10 van meest actieve dealmakers van vakblad M&A. Hij stond toen op de tiende plaats. 

Lees ook: 20 jaar cel voor moord op broer kroongetuige Nabil B.; OM in hoger beroep

In maart 2018 maakte justitie bekend dat Nabil B. kroongetuige was geworden in het onderzoek naar onderwereld kopstuk Ridouan Taghi. Een aantal dagen later werd zijn broer Redouan in zijn eigen bedrijf doodgeschoten. De dader van die liquidatie, Shurandy S., is gisteren veroordeeld tot 20 jaar cel. 

Lees ook: Ruzie familie kroongetuige en OM over beveiliging

Na de aanslag op Redouan werd de rest van de familie B. onder zeer strenge veiligheidsmaatregelen onderworpen. Sinds die dag heeft KPMG ook niets meer van Khalil vernomen. Hij is inmiddels ook niet meer te vinden op de site van het kantoor en KPMG heeft een vervanger voor hem aangenomen.

Lees ook: 'Familielid kroongetuige Nabil B. door politie weggehaald uit Den Haag'