Start van hoofdcontent

Stad

nl

Werkzaamheden Amstelveenseweg pas in 2021 afgerond

6 februari 2019, 17.17 uur · Aangepast 6 februari 2019, 17.30 uur

De herinrichting van de Amstelveenseweg is hoogstwaarschijnlijk pas in 2021 helemaal afgerond.

Dat laat verantwoordelijk wethouder Sharon Dijksma vandaag weten in een brief aan de gemeenteraad. Ze schrijft dat er straks weer 'gefaseerd' aan de Amstelveenseweg wordt gewerkt. 

Lees ook: Bewoners Amstelveenseweg boos over uitgestelde werkzaamheden: 'Totale waanzin'

Stilgelegd
De straat moest op de schop om de verkeersveiligheid en doorstroming te verbeteren, maar de werkzaamheden werden september vorig jaar vanwege verschillende problemen al stilgelegd. Inmiddels is de weg weer toegankelijk voor verkeer.

In april van dit jaar wordt het Haarlemmermeercircuit opnieuw onder handen genomen. Van juni tot oktober wordt het westelijke deel van de Amstelveenseweg, tussen het Haarlemmermeercircuit en het Stadionplein, aangepakt. Aan de oostzijde van datzelfde deel wordt 'meest waarschijnlijk' echter pas in 2021 gewerkt. 

Lees ook: Bewoners Amstelveenseweg boos over uitgestelde werkzaamheden: 'Totale waanzin'

Andere omgevingsprojecten
Dat daar pas in 2021 kan worden gewerkt komt volgens de gemeente door 'andere omgevingsprojecten'. 'Omdat de tijdelijke situatie hier langer duurt dan voorzien, zal in overleg met de buurt bepaald worden op welke onderdelen het maaiveld hier een verbeterde tijdelijke kwaliteit zal krijgen.'

De werkzaamheden zouden volgens de planning eind vorig jaar zijn afgerond. Inmiddels heeft de gemeente met de betrokkenen gesproken en is er geëvalueerd waarom het werk in september moest worden stilgelegd. Volgens Dijksma kwam dat onder meer doordat de ondergrond er slechter aan toe was dan gedacht en Waternet ook in het gebied aan het werk was.

Lees ook: Gevaarlijke verkeerschaos op opengebroken Amstelveenseweg: 'Tien valpartijen per dag'

Doorstroming
Ook was het voor de gemeente belangrijk dat verkeer door de straat kon blijven rijden. 'Doordat tijdens het werk veel nadruk heeft gelegen op het borgen van de doorstroming van het verkeer, bleek er in de praktijk onvoldoende werkruimte te zijn en ontstond er soms een minder veilige of hinderlijke situatie voor bewoners, ondernemers en aannemer', concludeert Dijksma. 

Bewoners van de straat krijgen morgen een brief met informatie over de werkzaamheden van de gemeente.