Titel voor Ajax ver weg na debacle bij Heracles

9 februari 2019, 20.22 uur · Aangepast 9 februari 2019, 20.40 uur

Ajax beleefde vanavond een zeer slechte generale repetitie voor het Champions League-duel met Real Madrid. De ploeg van Erik ten Hag verloor met 1-0 bij Heracles Almelo en zo lijkt de titel ver weg voor Ajax.

Heracles kwam furieus uit de startblokken. In de zesde minuut kreeg de ploeg uit Almelo een strafschop toegewezen. De inzet van Brandley Kuwas ging op de paal.

Na een ongelooflijke fout van André Onana kwam Heracles via Mohammed Osman op 1-0. De Heracliden waren verreweg de bovenliggende partij in de eerste helft. Ajax wist geen echte grote kansen te creëren en zo bleef het 1-0 bij rust.

Geen grote kansen in de tweede helft
Twintig minuten na rust kreeg Ajax de eerste grote kans van de wedstrijd. De intikker van Klaas-Jan Huntelaar werd van dichtbij gepareerd door de doelman van Heracles. Zelfs met drie aanvallende wissels kwamen er geen grote kansen voor Ajax. Zo stapte Heracles Almelo als winnaar van het veld.

Ajax staat vijf punten achter op PSV dat morgen tegen FC Utrecht aantreedt. Mochten de Eindhovenaren winnen dan bedraagt de achterstand acht punten.