Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gesloopt café Kadoelen nu beklad: 'We zijn trots op je'

20 februari 2019, 12.40 uur · Aangepast 20 februari 2019, 13.31 uur

Er staan inmiddels leuzen op het deels gesloopte voormalige café Kadoelen in Noord. Het gebouwtje was eerder gekraakt.

'Dit pand is leeg. Illegaal gesloopt met meneer de agent aan je dikke vette zij. We zijn trots op je', staat er geschreven. Vermoedelijk is de tekst door symphatisanten van de krakers of de krakers zelf aangebracht. 

Sinds januari zaten er een paar krakers in het voormalige café, dat een geschiedenis heeft tot in de zeventiende eeuw. Maandag moesten zij van de politie vertrekken. Daarna heeft eigenaar Ferry Prud'homme de Lodder het gebouwtje onbewoonbaar gemaakt door de ramen te laten intikken en de dakkappel weg te halen. Hiervoor had hij echter geen vergunning van het stadsdeel gekregen. 

Lees ook: GroenLinks en VVD willen duidelijkheid over gekraakt café Kadoelen

De eigenaar zou twee woningen op het terrein willen bouwen, maar zou ook daar geen toestemming voor hebben gehad. Het stadsdeel is nog met hem in gesprek over het vervolg van de werkzaamheden aan het pand. 

Prud'homme de Lodder wil zelf niet reageren op de zaak en verwijst AT5 door naar zijn advocaat. Het advocatenkantoor laat weten dat er niet verder gesloopt zal worden, zo lang de vergunning er nog niet is. 'Cliënt gaat geen dingen doen die in strijd zijn met de wet. Het is even afwachten.'