Stad

'Raggende Manne hebben uniek talent om zalen leeg te laten lopen'

21 februari 2019, 23.22 uur · Aangepast 21 februari 2019, 23.33 uur

AT5

Het was een bijzondere avond met de Raggende Manne, de band rond zanger Bob Fosko, in platenwinkel Concerto in de Utrechtsestraat. De band presenteerde hun nieuwe, en vermoedelijk laatste, album en aanstaande tour. Bob Fosko is namelijk ernstig ziek en verwacht niet beter te worden.

Kortgeleden is bij Bob Fosko slokdarmkanker vastgesteld, maar de band heeft toch besloten om de reeks geplande concerten door te laten gaan. 'We konden dit ook eigenlijk niet uitstellen, alleen als ik zou kunnen genezen maar dat zit er zo goed als zeker niet in. Daar heb ik ook totaal geen hoop aan te ontlenen', vertelt Fosko. 

Het nieuwe album heet 'Alles Kleeft' en is het eerste album sinds twintig jaar dat de band heeft uitgebracht. Vanaf maart gaan de Raggende Manne door het hele land op tournee en op 16 maart zijn ze in de Melkweg te zien. Hier zullen ze, in Fosko's eigen woorden, 'met vol gas de bühne te slopen'. Want 'het is geen saaie bedoening bij de Raggende Manne'. 

Lees ook: De Raggende Manne gaan weer spelen  

Omdat Fosko's stem de laatste weken nogal 'onvoorspelbaar' is, zoekt hij voor de tour nog zangers die hem vocaal bij kunnen staan. 

Fans zijn alvast enthousiast. 'Ze hadden een uniek talent om zalen leeg te laten lopen. Dat is positief!'