Start van hoofdcontent

112

nl

Verdachten opgepakt voor gewelddadige overval vader Nicolette van Dam

22 februari 2019, 16.12 uur · Aangepast 22 februari 2019, 16.59 uur

De 62-jarige René van Dam, de vader van presentatrice Nicolette van Dam, is woensdag overvallen bij het Hilton Hotel. Hij heeft daarbij zwaar lichamelijk letsel opgelopen. De politie heeft twee verdachten aangehouden.

Volgens de presentatrice is haar vader op een brute en zeer gewelddadige wijze beroofd van zijn horloge. Slager René van Dam heeft zware verwondingen aan zijn kaken en gebit. Hij wordt vandaag geopereerd. 

Lees ook: Rolexrovers actief in de stad: acht overvallen in ruime maand

'Wij zijn er als familie kapot van en hopen op een goed en voorspoedig herstel. Gelukkig is mijn vader in beste handen. Wij blijven positief en daarnaast staat de Politie Amsterdam ons erg goed bij. In het belang van het onderzoek kunnen wij geen verdere uitspraken doen. Wij zijn een sterke familie en focussen ons nu op het herstel van mijn vader', laat Nicolette van Dam namens de familie weten in een verklaring aan De Telegraaf.

Rolexbende
In Amsterdam lijkt al langer een zogenoemde rolexbende actief. Ze zijn uit op dure horloges van slachtoffers. In december zei de politie al zeker acht slachtoffers te hebben gesproken in een maand tijd.

Het Openbaar Ministerie laat in een reactie weten dat er twee verdachten zijn opgepakt. Het gaat om een jongen van 17 en een 21-jarige man. Beiden komen uit Amsterdam. De verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven nog zeker twee weken vastzitten. 

Er wordt onderzocht of de verdachten ook aan andere zaken waarin dure horloges op brute wijze buit werden gemaakt bij berovingen in de stad gelinkt kunnen worden.