Ajax wint met ruime cijfers bij ADO Den Haag

24 februari 2019, 14.04 uur

Ajax beleefde, ondanks de ongeregeldheden rondom het duel, een gemakkelijke middag bij ADO Den Haag. De ploeg van Erik ten Hag zegevierde met maar liefst 1-5.

De wedstrijd begon relatief rustig. Ajax had het meeste balbezit maar kwam in de beginfase niet tot gevaarlijke doelpogingen.

Ajax gaat met voorsprong de kleedkamer in
In de 36e minuut kantelde de wedstrijd. ADO-middenvelder Abdenasser El Khayati schoot van afstand en liet doelman André Onana kansloos: 1-0. Amper een minuut later was het alweer 1-1. Donny van de Beek omspeelde de ADO-keeper en kon zo makkelijk scoren. Een minuut voor rust kreeg Ajax na een VAR-moment een strafschop. Dusan Tadic bleef koel en zorgde voor de 1-2. Zo ging Ajax met een voorsprong rusten.

Soepele en productieve tweede heft voor Ajax
Net als in de eerste helft duurde het lang in de tweede bedrijf voordat er iets noemenswaardigs gebeurde. Pas in de 72e minuut kreeg Kasper Dolberg een grote kans. De Deen schoot van dichtbij in het zijnet.

De toon werd daarna gezet, want amper een minuut maakte Hakim Ziyech via een afstandsschot de 1-3. Nog geen drie minuten later maakte Dolberg na een prachtige aanval de 1-4. Zeven minuten voor tijd maakte Ziyech zijn tweede treffer van de middag: 1-5.