Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verkeersdilemma's: Sharon Dijksma vanavond in live-talkshow Onder Amsterdammers

25 februari 2019, 15.42 uur · Aangepast 25 februari 2019, 17.26 uur

In De Balie gaat wethouder Sharon Dijksma vanavond in gesprek over onder meer de grote verkeersdilemma's waar Amsterdam de komende jaren voor staat. Het gesprek, in de serie Onder Amsterdammers, is vanaf 20.00 uur live te zien op AT5 en op de website.

Wethouder Dijksma, verantwoordelijk voor verkeer, vervoer en luchtkwaliteit, moet de komende jaren grote keuzes maken om de stad leefbaar en toegankelijk te houden, terwijl er steeds meer inwoners komen.

Rigoureuze beslissingen zijn al genomen: zo gaan de parkeertarieven stijgen en wordt de snorfiets vanaf april naar de rijbaan verbannen. Maar daar blijft het niet bij. Dijksma heeft ook te maken met gevoeligheden rondom Uber en de uitbreiding van het Openbaar Vervoer.

Dilemma's
In Onder Amsterdammers wordt Dijksma ondervraagd over de dilemma's waar ze de komende jaren voor komt te staan. Ze gaat in gesprek met Uber-chauffeur Jeroen van Bergeijk en Erik Rutten van Snappcar. Maar ook met hoogleraar en econoom Coen Teulings en met onderzoeksjournalist Floor Milikowski. Singer-songdichter Mirte Hartland sluit de avond af.

De Balie presenteert de komende maanden een serie praatprogramma's, met in de hoofdrol de nieuwe wethouders over hun belangrijkste dossiers. Samen met een verscheidenheid aan gasten zullen zij hun doelen voor de aankomende tijd bespreken. Wethouder Rutger Groot Wassink was eerder te gast, net als wethouder Laurens Ivens.