Start van hoofdcontent
nl

Amstelveenseweg weer op de schop: kruising Zeilstraat 9 weken afgesloten

8 maart 2019, 21.16 uur · Aangepast 25 maart 2019, 12.12 uur

Op de kruising van de Amstelveenseweg en de Zeilstraat wordt dit weekend gestart met het vernieuwen van de tramrails en achterstallige rioolwerkzaamheden. Dit heeft tot in mei ingrijpende gevolgen voor het verkeer.

Auto's, fietsers, bussen, trams en voetgangers: het kruispunt wordt dagelijks door duizenden reizigers gebruikt. Maar hierdoor is goed onderhoud wel essentieel, weet een voorbijganger. 'Met al die slijtage aan de tramrails zal het nu wel vervangen moeten worden', zegt hij. 

Lees ook: Werkzaamheden Amstelveenseweg gaan veel langer duren

Tegelijkertijd zal ook aan het riool worden gewerkt. 'Dat is nog restant werk van het project Reconstructie Amstelveenseweg. Het kruispunt wordt nu toch al afgesloten, dus nemen we die werkzaamheden ook mee', vertelt GVB-projectleider Jeroen Bon. 

Negen weken dicht
Tijdens de werkzaamheden zal het kruispunt worden afgesloten voor zowel autoverkeer als het openbaar vervoer. Auto's kunnen helemaal geen gebruik meer maken van het kruispunt, tramlijn 2 maakt vanaf de Zeilstraat de bocht naar het Haarlemmermeercircuit om vervolgens verder te rijden over de Lairessestraat.

Lees ook: Gevaarlijke verkeerschaos op opengebroken Amstelveenseweg: 'Tien valpartijen per dag'

De werkzaamheden starten op zaterdag 9 maart en moeten op 10 mei gereed zijn.