Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Bijeenkomst ouders en Halsema over Haga Lyceum afgeblazen na chaos

12 maart 2019, 20.19 uur · Aangepast 12 maart 2019, 21.43 uur

Chaos vanavond bij een informatieavond over de ontwikkelingen op het Cornelius Haga Lyceum, op Plein '40-'45 in Slotermeer. Er waren zoveel mensen op de bijeenkomst afgekomen dat er geen plek meer voor ze was. Ouders zijn boos opgestapt. De avond is daarop afgeblazen.

De informatieavond in een voormalig stadsdeelkantoor is bedoeld voor ouders van de islamitische school, die onder vuur is komen te liggen na verontrustende signalen van de AIVD. Er zouden personen bij de school in dienst zijn die in verband zouden staan met een jihadistische organisatie.

Lees ook: Verontrustende signalen over Cornelius Haga Lyceum

De burgemeester en wethouder Moorman van Onderwijs willen dat het bestuur aftreedt. Ze zouden daar vanavond extra informatie over geven. Volgens een verslaggever van AT5 was de toeloop echter zo groot dat er geen plek meer was voor iedereen. Het zou gaan om honderden mensen. Mensen die buiten staan reageren woedend omdat ze niet naar binnen kunnen.

Burgemeester Halsema zei zojuist: 'Wij zijn wel een beetje verbaasd over het grote aantal mensen en het is wel een beetje jammer dat mensen werden opgeroepen om weg te gaan. We hebben meteen aangeboden om het morgenavond opnieuw te doen. We gaan ervoor zorgen dat mensen morgenavond allemaal kunnen zitten.'