Stad

NL
V

Gemeente uit zorgen over rol oud-eigenaar bij akkoord MC Slotervaart

15 maart 2019, 21.02 uur · Aangepast 15 maart 2019, 21.35 uur · Foto: AT5 / Luuk Koenen

De gemeente reageert terughoudend op het akkoord tussen zorgondernemer en oud-eigenaar Loek Winter en vastgoedonderneming Zadelhoff over het aflossen van de schuldeisers van het failliete MC Slotervaart.

Zadelhoff is bereid om 45 miljoen euro neer te leggen om alle schuldeisers te kunnen aflossen. Hiermee zou er een einde komen aan het faillissement van het ziekenhuis. Dit zou betekenen dat Winter weer mede-eigenaar wordt. Ook Zadelhoff zelf wil aandelen krijgen, maar is daarvoor afhankelijk van de gemeente Amsterdam, die voorkeursrecht heeft bij verkoop van het pand. 

Lees ook: Principeakkoord over overname MC Slotervaart

Maar of de gemeente daadwerkelijk akkoord gaat met de deal is nog maar de vraag, afgaand op een eerste, terughoudende reactie. 'We hebben zorgen over de betrokkenheid van zorgondernemer Loek Winter, vanwege de maatschappelijke impact die het faillissement van het Slotervaartziekenhuis heeft gehad. We wachten een officieel bericht van vastgoedondernemer Zadelhoff af', reageert de gemeente.

Lees ook: Zorgen bij gemeente over afwikkeling faillissement MC Slotervaart

Een woordvoerder van Zadelhoff liet eerder vandaag aan AT5 weten op korte termijn met de gemeente om de tafel te willen, maar de gemeente laat weten nog niet bericht te zijn. Ook de curator, die eveneens goedkeuring moet verlenen, is nog niet bij de deal betrokken.