Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Geen felicitaties voor FvD van Groot Wassink: 'Hij liep verder zonder iets te zeggen'

21 maart 2019, 18.37 uur

De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen zijn uiteraard op het stadhuis het gesprek van de dag. Er waren felicitaties voor Forum voor Democratie-raadslid en toekomstig senator Annabel Nanninga en voor GroenLinks. Maar de winst voor Forum zorgde ook voor ongemak binnen de linkse raad. Zo weigerde GL-wethouder Rutger Groot Wassink Nanninga te feliciteren.

'Ik sta nog een beetje te stuiteren', vertelt een blije Annabel Nanninga over de verkiezingsuitslag. FvD behaalde vanuit het niets negen zetels in de Provinciale Staten van Noord-Holland. GroenLinks ging van vier naar negen zetels. In de Eerste Kamer gaat GroenLinks ook naar negen zetels. Forum komt voor het eerst in de Eerste Kamer met dertien zetels.

Lees ook: GroenLinks viert feest in de schaduw van Forum voor Democratie

'We hebben als GroenLinks natuurlijk een hele goede uitslag in Amsterdam gehaald, dus dat is een reden tot optimisme', zegt Rutger Groot Wassink. 'Zeker als je de stad nu een jaar bestuurt en je krijgt deze uitslag, dan is dat natuurlijk hartstikke mooi.'

Lees ook: Fractievoorzitter Roosma: 'Amsterdam steunt onze groene politiek'

De wethouder was vanmiddag niet te porren om Nanninga zelf te feliciteren. 'Ik heb de felicitaties van mevrouw Nanninga in ontvangst genomen.' Waarop Groot Wassink aangeeft het FvD-raadslid niet te hebben gefeliciteerd, waarop hij dat alsnog met moeite voor onze camera doet.

Lees ook: Uitslag waterschap Amstel, Gooi en Vecht: VVD blijft de grootste

'Ik zei gefeliciteerd en hij wilde nog net de hand schudden, maar hij liep verder zonder iets te zeggen. Dus ik zei zelf maar: "Nou, en wij ook gefeliciteerd he." Ik vind het heel jammer. Wij steken de hand uit, wij feliciteren alle winnaars, we werken ook met iedereen samen. Zij kennelijk niet, da's jammer.'