Ajax nadert koploper PSV na spectaculaire winst (3-1)

31 maart 2019, 18.41 uur · Aangepast 1 april 2019, 06.39 uur · Foto: AT5

Ajax is terug in de titelstrijd na een 3-1 winst op PSV. De club loopt daardoor in met drie punten, waardoor het verschil met PSV nog maar twee punten is. Het werd een spectaculair duel, ondanks dat Ajax de helft van de wedstrijd met tien man in het veld stond.

Het was erop of eronder in dit duel: bij verlies zou Ajax acht punten van PSV verwijderd zijn, waardoor de kans op de titel minimaal zou zijn.

Tot op de laatste minuut kon er nog van alles gebeuren in de zenuwslopende wedstrijd. Uiteindelijk wist Ajax toch de cruciale overwinning te behalen.

Eigen doel voor PSV
De wedstrijd begint nog vrij rustig. Ajax heeft enkele grote kansen, maar het eerste doelpunt wordt in de 20ste minuut afgemaakt door Daniel Schwaab. Een harde voorzet van Ziyech schiet de PSV'er dan in eigen goal.

Meteen daarna creërt Ajax nog een kans dankzij een voorzet van Blind. Ziyech weet Angeliño daarentegen niet te passeren. De middenvelder, waarvan het onduidelijk was of hij mee kon doen vanwege zijn blessure, probeert het daarna nog een paar keer.

Een vrije trap van Ziyech wordt daarentegen door De Ligt in het zijnet gekopt. Tegelijkertijd moet de verdediging ook kracht bijzetten: PSV komt een aantal keer gevaarlijk dichtbij. Toch gaat Ajax de rust in met 1-0.

Rood voor Mazraoui
Na de rust lijkt het er even op dat Tadic geblesseerd is, na een duel met Hendrix. Gelukkig valt het uiteindelijk mee. De wedstrijd komt kort daarop in een snelvaart, als Mazraoui te hoog inkomt met een trap en Angeliño raakt.

In eerste instantie lijkt hij een gele kaart te krijgen, maar na overleg met de VAR en het bekijken van de beelden geeft scheidsrechter Kuipers hem toch rood. Direct nadat Mazraoui het veld verlaat, weet De Jong 1-1 te scoren.

De spanning op het veld neemt dan steeds meer toe. Bergwijn maakt nog bijna de 1-2 voor PSV, maar dat blijft Ajax bespaard.

Als Neres wordt onderuitgehaald in de 68ste minuut wuift Kuipers in eerste instantie het verzoek om een strafschop weg. Maar de VAR oordeelt uiteindelijk toch dat de penalty moet worden toegewezen. Tadic weet daarop de 2-1 te scoren.

3-1
Tot aan het einde toe blijft de spanning merkbaar. Een groot deel van de Ajacieden is gaan staan, om alles mee te krijgen.

Malen krijgt nog een gele kaart nadat hij Veltman een beuk geeft. Vanwege het aantal overtredingen komen er 6 minuten bij. In de verlenging krijgt Onana ook nog een gele kaart, omdat hij te veel zou treuzelen.

Maar dan is er weer goed nieuws voor Ajax: op het allerlaatste moment weet Neres de 3-1 te scoren.