Start van hoofdcontent

Stad

nl

Petitie om snorfietsers op fietspad te houden haalt benodigde 40.000 handtekeningen

5 april 2019, 17.59 uur · Aangepast 6 april 2019, 07.15 uur

Een petitie die beoogt dat snorfietsers niet naar de rijbaan hoeven en geen helm hoeven te dragen is 40.000 keer ondertekend. Daarmee is het aantal bereikt dat nodig is om een politieke reactie in de Tweede Kamer te krijgen.

Vanaf 8 april moeten de snorfietsers de rijbaan op en worden ze verplicht een helm te dragen. Veel scooterrijders zijn allesbehalve blij met de maatregel. Afgelopen zaterdag protesteerden zij op de Dam, op maandag was een protest gepland op de Haarlemmerweg, waarna de scooterrijders door de stad reden om al toeterend hun stem te laten horen.

Lees ook: Rijbaanweigeraars demonstreren op de Dam: 'Tegengas bieden aan gemeente'

De petitie stond sinds begin maart online. 'We willen graag voorkomen dat ongelukken gebeuren! Er zijn genoeg alternatieven waarbij snorfietsers NIET de weg op hoeven!', is op de pagina van de petitie te lezen. 

Als de petitie aan alle regels voor een burgerinitiatief blijkt te voldoen, wordt het voorstel behandeld in de Tweede Kamer. Als een meerderheid van de Kamerleden instemt met het voorstel, wordt de minister gevraagd het beleid aan te passen.