Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tweede lotingsronde voor achtstegroepers die nog geen plek hadden

11 april 2019, 15.25 uur · Aangepast 11 april 2019, 16.22 uur · Foto: Pixabay

De 97 achtste-groepers die volgend schooljaar naar de middelbare school moeten, maar die nog geen plek hadden op een van de scholen naar voorkeur, of afstand deden van het plaatsingsaanbod, hebben deel kunnen nemen aan een tweede lotingsronde. Deze loting en matching is vandaag afgerond.

Bezorgde ouders lieten eerder aan AT5 weten niet blij te zijn met de uitslag van de loting in de eerste ronde. Veel leerlingen waren ingeloot bij hun negende of zelfs twaalfde keuze. Dat zorgde voor veel teleurstelling en boosheid.

Lees ook: Boze ouders spreken in over loting: 'Hij is aan zijn lotnummer overgelaten'

Alle 97 leerlingen die nog geen school naar keuze hadden hebben een nieuwe voorkeurslijst kunnen opstellen met scholen die na de eerste ronde nog wel beschikbare plekken over hadden. Bij deze tweede lotingsronde zijn er nog voldoende plekken om deze achtste-groepers te kunnen plaatsen op de school van hun nieuwe eerste of tweede keus. Dat is dan niet de school waar ze vorige week nog op hoopten.

Leerlingen kunnen vandaag om 15.30 uur online bekijken op welke school ze zijn geplaatst en zullen een welkomstbrief van hun toekomstige school ontvangen.