Start van hoofdcontent

Stad

nl

Koopje: kamer van 9 vierkante meter mét eigen wasbak voor bijna een ton

12 april 2019, 17.41 uur · Aangepast 12 april 2019, 18.34 uur · Foto: Funda

Nog op zoek naar een eigen studentenkamertje van negen vierkante meter? Dan hebben we een buitenkansje. Voor een kleine ton zit je in deze kamer aan de Kostverlorenvaart. Mét een hele eigen wastafel.

Het optrekje ('kamer-appartement') is gelegen op de zevende verdieping aan de Korte Geuzenstraat in West. In de advertentie wordt de kamer 'aan de rand van Amsterdam Centrum' van 97.500 euro 'goedkoop' genoemd. Gemiddeld kost de kamer bijna 11.000 euro per vierkante meter en dat is gezien de gemiddelde vierkantemeterprijzen erg duur; in oktober was dat gemiddelde 5000 euro per vierkante meter.

Lees ook: Amsterdam blijft duurste stad: vierkante meter kost nu 5000 euro

De ruimte in het kamertje wordt praktisch ingericht. Zo kan een deel van de bed-bankcombinatie onder het bureau worden geplaatst. Zo heb je ook geen last van die felle zon, als je na de aankoop van de ruimte geen geld meer zou hebben voor gordijnen. 

Lees ook: Kamer van 5 vierkante meter voor € 878,- per maand

Bij de prijs inbegrepen zit een wastafel. De keuken en de douche moet je helaas wel delen met je huisgenoten. Verhongeren is ook niet nodig, want - hartstikke handig - in de buurt zit een supermarkt. Bij het totaalbedrag komt nog wel een maandelijks bedrag van 158 euro aan servicekosten. 

Lees ook: 13.750 euro per vierkante meter voor appartement Vondelpark