Ajax

FC Twente doet nieuwe poging voor kampioenswedstrijd in Arena

15 april 2019, 13.31 uur · Aangepast 15 april 2019, 14.54 uur

FC Twente doet nogmaals een poging om de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax van vrijdag naar de Johan Cruijff Arena te verplaatsen. De club wil dat zo veel mogelijk supporters de wedstrijd kunnen bijwonen en is hierover in overleg met onder meer de gemeente Amsterdam en Ajax.

De verplaatsing heeft echter niet de voorkeur voor Ajax. Die wil het duel op De Toekomst laten plaatsen, zoals alle thuiswedstrijden van Jong Ajax. 

Kampioen
FC Twente staat in de Keuken Kampioen Divisie tien punten voor op nummer twee Sparta. Als Twente vrijdag wint of Sparta verliest, kunnen ze niet meer worden ingehaald en zijn ze kampioen. Maar er zijn 'slechts' 185 kaarten voor Twente-supporters beschikbaar. 'We hebben signalen dat veel meer supporters en sponsoren de wedstrijd willen bezoeken', zegt een persvoorlichter van FC Twente.

Lees ook: Supporters FC Twente boos op Ajax: mogelijke kampioenswedstrijd mag niet in Arena

Een eerder verzoek om de wedstrijd te verplaatsen wees Ajax nog af. Tot woede van Twente-supporters die het 'totale waanzin' noemden en al alternatieve acties bedachten. In plaats van een bezoek aan de wedstrijd, wil de supportersvereniging een zogenoemde Homeless Party in Amsterdam organiseren: een alternatieve plek waar de Twente supporters samenkomen. 

Nieuwe poging
Nu doet Twente nogmaals een poging. Hoeveel kans die maakt, is niet in te schatten. Ajax gaat in ieder geval door met de voorbereidingen op De Toekomst. 'We hopen zo snel mogelijk uitsluitsel te krijgen', zegt de woordvoerder van Twente.