Ajax treft Tottenham Hotspur in halve finale Champions League

17 april 2019, 23.01 uur · Aangepast 17 april 2019, 23.33 uur

De tegenstander voor Ajax over twee weken in de halve finale van de Champions League is Tottenham Hotspur.

In een weergaloos duel verloor Tottenham Hotspur van tegenstander Manchester City (4 - 3), maar was dat weliswaar genoeg na de 1 - 0 zege van vorige week.

Zeker in de eerste twintig minuten regende het doelpunten. In het begin van de tweede helft ging het er wat rustiger aan toe, maar tegen het einde van de wedstrijd werd er opnieuw veelvuldig gescoord. In reservetijd leek Manchester City weer te scoren, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ajax zal tijdens de wedstrijd tegen Tottenham ook bekenden treffen. Oud-Ajacieden Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Christian Eriksen en Davinson Sánchez spelen voor de Engelse club.

Ajax speelt de wedstrijd op dinsdag 30 april of woensdag 1 mei in Londen.