Start van hoofdcontent

Stad

nl

Verdachte moord Miranda Zitman blijft langer vastzitten

26 april 2019, 16.47 uur

De man van de om het leven gebrachte Miranda Zitman blijft veertien dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter bepaald. De 56-jarige man uit Soest wordt verdacht van moord of doodslag en van het wegmaken van het stoffelijk overschot.

De verdachte meldde zich 23 april bij de politie met informatie over de vermissing van Miranda. Voor de politie was dit aanleiding om het huis van de man in Soest te onderzoeken. Vandaag beoordeelde de rechter-commissaris dat de verdenking zwaar genoeg is om de man vast te houden. 

Het stoffelijk overschot van de Jordanese kapster Miranda Zitman werd in januari van dit jaar in een koffer langs de Zuider IJdijk gevonden. In haar woning in Soest, waar ze kort voor haar verdwijning woonde, werden afgelopen week ook menselijke resten gevonden. 

Lees ook: Romp in koffer Oost van vermiste kapper Miranda Zitman (52) uit Soest

Kapsalon Jordaan
Zitman (52) had bijna 25 jaar een kapsalon in de Jordaan. Vlak na haar verdwijning eind december 2018 kregen klanten van haar via Whatsapp een berichtje vanaf haar telefoon dat alle afspraken geannuleerd waren. Ze zou naar het buitenland verhuizen.

De partner van Zitman, een 56-jarige man uit Soest, werd aangehouden. Hij zou buren verteld hebben dat Zitman naar Canada verhuisd was.

In de zaak van de koffer stond de politie lange tijd voor een raadsel. De identiteit van het slachtoffer kon niet worden vastgesteld. Zelfs een beloning van 15.000 euro leverde geen gouden tip op. De menselijke resten uit de koffer werden uiteindelijk begraven op Begraafplaats St Barbara.