Start van hoofdcontent

112

nl

'Relatie tussen omgebrachte kapster Miranda Zitman en verdachte was al over'

1 mei 2019, 07.05 uur · Aangepast 1 mei 2019, 15.05 uur

De relatie tussen de omgebrachte kapster Miranda Zitman (52) en de verdachte van de moord Bart B. (56) was al over. Zitman had bijna 25 jaar kapsalon Medusa in de Jordaan.

Vaste klanten van de kapper kregen kort voor haar vermissing begin dit jaar een app afkomstig van de telefoon van Zitman. In die app annuleerde ze alle afspraken die er nog stonden. Ze ging naar het buitenland verhuizen, zo luidde het bericht.

Lees ook: Romp in koffer Oost van vermiste kapper Miranda Zitman (52) uit Soest

Niet lang daarna startte de politie een onderzoek naar de verdwijning van Zitman. Afgelopen week werden in haar huis in Soest al menselijke resten gevonden. De romp die in januari werd gevonden in een koffer langs de Zuider IJdijk blijkt ook van Zitman, zo is na onderzoek vast komen te staan.

De 56-jarige Bart B. is als verdachte aangehouden. De relatie tussen Zitman en B. zou al enige tijd over zijn geweest, zo meldt Gooi- en Eemlander. Zitman was in Baarn actief op zoek naar een andere woning, waar ze ook haar kapsalon kon vestigen. De hulpbehoevende ouders waren ook naar Soest verhuisd om dichtbij hun dochter te kunnen wonen.

Lees ook: Verdachte moord Miranda Zitman blijft langer vastzitten

B. wordt verdacht van moord dan wel doodslag en van het wegmaken van het stoffelijk overschot. Hij is inmiddels aan de rechter-commissaris voorgeleid en zit voorlopig vast.