Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tweede achtereenvolgende degradatie voor ASV De Dijk

11 mei 2019, 21.54 uur

Voetbalclub ASV De Dijk is voor het tweede achtereenvolgende seizoen gedegradeerd. Door de degradatie uit de Derde divisie speelt de club uit Noord zodoende volgend jaar in de hoofdklasse.

De degradatie van De Dijk kwam niet meer als een verrassing, aangezien de club al enkele weken de laatste of eennalaatste positie in de competitie bekleedde. De manier waarop de degradatie vandaag tot stand kwam is daardoor niet minder pijnlijk, thuis werd met maar liefst 1-9 verloren van HSV Hoek.

Lees ook: ASV De Dijk: van potentiële profclub naar overleven in de Derde divisie

Dat ASV De Dijk het lastig zou krijgen werd voorafgaand aan dit seizoen al gevreesd. Na een seizoen waarin geldschieter Heino Braspenning vertrok en de club degradeerde uit de Tweede divisie, vertrok in de zomer het gehele team van De Dijk, op één speler na. Alleen Damiën Menzo, neefje van voormalig Ajax-doelman Stanley Menzo, bleef de club trouw.

Lees ook: Zowel Ajax als De Dijk zijn tevreden: '1-4 tegen Ajax, dat is geen schande'

Ook moest er een nieuwe coach gevonden worden. In Kees Oostermeijer, die samen met zijn assistent Viggo Waas overkwam van WV-HEDW werd die coach gevonden. Toen AT5 voorafgaand aan dit seizoen langsging op de Schellingwouderdijk voorzag Oostermeijer al een moeizaam seizoen: 'Je speelt tegen grote clubs die altijd naar de Tweede divisie willen. Als je reëel bent kun je je daar niet mee meten. Handhaven is het doel. Als dat lukt hebben we het heel goed gedaan met dit elftal.' 

Twee speelronden voor het einde is de conclusie dat dat doel dit seizoen niet behaald is.