Start van hoofdcontent

Politiek

NL
V

Woonboten ADM-terrein moeten in november alsnog weg

18 mei 2019, 12.41 uur · Aangepast 18 mei 2019, 14.09 uur · Foto: Google streetview

De woonboten bij het inmiddels ontruimde ADM-terrein moeten alsnog vertrekken. De gemeente eist dat de bewoners van de woonboten uiterlijk 7 november 2019 een andere ligplek hebben gevonden.

Het ADM-terrein zelf werd afgelopen januari al ontruimd. De woonboten aan de Stromboliweg, naast het terrein, mochten nog even blijven liggen. Zij lagen namelijk grotendeels in het water dat eigendom is van de gemeente. Alleen de woningen op het terrein dat van de particuliere eigenaar van het ADM-terrein is, werden destijds ontruimd.

Geen woongebied
Wel was al duidelijk dat de woonbootbewoners uiteindelijk een nieuwe locatie moeten gaan vinden. Dat moment is nu bepaald. Het Noordzeekanaalgebied is volgens het bestemmingsplan van de gemeente niet bedoeld als woongebied. Het water aan de Stromboliweg moet gaan dienen als wachtplaats voor schepen die de haven binnen willen varen. 

Lees ook: Woonbootbewoners ADM-terrein hebben geen plek meer: 'Dat wordt niet leuk'

Eerder was sprake dat de woonboten bij het ateliercomplex Nieuw en Meer terecht zouden kunnen. De buurt rondom Nieuw en Meer in Nieuw-West was echter tegen, waardoor dit plan werd afgeschoten. Waar de woonboten nu heen gaan, is niet bekend. De gemeente geeft aan dat de bewoners in 2017 al zijn geïnformeerd en dus genoeg tijd hebben gehad om een nieuwe plek te vinden. 

AT5 maakte een zesdelige serie over het ADM-terrein en het einde ervan. Bekijk hieronder de laatste aflevering, over de ontruiming van het terrein.