Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax legt toptalent Ünüvar vast, twee jeugdproducten vertrekken

23 mei 2019, 20.10 uur · Aangepast 23 mei 2019, 20.26 uur

Naci Ünüvar heeft zijn eerste contract bij Ajax binnen. Het wonderkind tekende vandaag een contract tot 2022. Navajo Bakboord en Azor Matusiwa vertrekken juist bij de Amsterdammers.

Ünüvar is pas vijftien jaar oud, maar staat nu al te boeken als een van de grootste talenten van Nederland. De middenvelder uit Zaandam schitterde voor Ajax Onder 17 op de Future Cup en scoorde afgelopen zondag in de finale van het EK Onder 17 voor Nederland. 

Lees ook: Ünüvar volgende toptalent? 'Hoop op m'n 17e mijn debuut te maken'

Vandaag tekende hij zijn eerste contact bij Ajax, de club waar hij al sinds 2011 voor uitkomt. 

Ajax maakte vandaag tevens bekend dat Navajo Bakboord Amsterdam juist gaat verlaten. De verdediger vertrekt naar Heracles Almelo. Bakboord doorliep de jeugdopleiding van Ajax en werd met Jong Ajax kampioen van de Jupiler League. Tot een debuut in Ajax 1 kwam het niet voor de Amsterdammer. 

Lees ook: Azor Matusiwa tevreden over debuut tijdens laatste wedstrijd van Ajax dit seizoen

Matusiwa maakte wel zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, in de laatste wedstrijd van het seizoen 2017/18. Na een verhuurperiode bij De Graafschap dit seizoen, kreeg hij te horen dat er geen plek meer voor hem is bij Ajax. De middenvelder komt vanaf volgend seizoen voor FC Groningen uit.