Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Studenten VU uit de brand: Gratis huurauto bij staking OV

24 mei 2019, 18.36 uur · Aangepast 24 mei 2019, 18.51 uur

Studenten aan de VU die aanstaande dinsdag een tentamen moeten maken, maar geen idee hebben hoe ze op school kunnen komen, kunnen hun hart ophalen. Ze kunnen dinsdag namelijk gebruikmaken van gratis huurauto's.

Alle VU-studenten die dinsdag een tentamen moeten maken, kunnen maandag al terecht bij de Amsterdamse vestiging van het bedrijf Enterprise Rent a Car. Studenten kunnen daar een gratis auto ophalen die is voorzien van een verzekering en 250 vrije kilometers. 

Aan het aanbod kleven er wel een paar voorwaarden. Zo moeten de studenten beschikken over een studentenpas, een rijbewijs van minimaal een jaar en een uitdraai van het tentamenrooster. Ook moeten er minstens drie medestudenten meekunnen in de auto. De huurauto kan woensdag weer worden teruggebracht. 

Goed doel
Het autoverhuurbedrijf schiet de studenten te hulp naar aanleiding van de diverse berichten van studenten in de media. Volgens Peter Mulder, Commercieel Directeur van Enterprise Rent-a-Car, is het belangrijk dat de studenten ook tijdens een staking naar school kunnen. 'De OV-staking van aanstaande dinsdag betekent voor veel mensen dat zij niet op hun werk of school kunnen komen. Voor de VU-studenten is thuisblijven geen optie. Wij vinden het gaaf dat wij onze auto's die dag voor een goed doel kunnen inzetten.'

Lees ook: Studenten VU eisen extra herkansing tentamens tijdens OV-staking

Het bedrijf heeft ongeveer 50 tot 100 auto's ter beschikking. Als de actie echter zorgt voor een enorme stormloop, kan het bedrijf mogelijk auto's lenen van andere locaties. 

De VU is pas een paar uur geleden ingelicht over de actie. Alle nodige informatie en voorwaarden worden momenteel op diverse kanalen gedeeld met de studenten.