Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tientallen boetes uitgedeeld tijdens afsluiting A10-Zuid

27 mei 2019, 13.45 uur · Foto: Webcam Zuidasdok

De politie heeft dit weekend tientallen automobilisten op de bon geslingerd wegens verkeersovertredingen op de A4 en rond het Hoofddorpplein in Zuid.

De A10-Zuid was vrijdagavond, zaterdag en zondag dicht wegens werkzaamheden voor het project Zuidasdok. Op de A4 werden er daarom al rijstroken afgesloten met een rood kruis, maar dat rode kruis werd volgens de politie veelvuldig genegeerd. Agenten deelden daarom veertig boetes uit.

Lees ook: Eerste weekend van afsluitingen door Zuidasdok: tot een uur extra reistijd

Veel automobilisten reden vanwege de afsluiting van het stuk snelweg door Zuid, vooral via het Hoofddorpplein. Rond het Hoofddorpplein gold een inrijverbod, maar daar hield ook niet iedereen zich aan. Agenten hebben daar dertig automobilisten beboet. 

Verder zijn er nog boetes uitgeschreven wegens het rijden over de busbaan, rijden over het puntstuk en rijden over de vluchtstrook. Sommige automobilisten zijn direct staande gehouden, anderen krijgen de boete later per post.

Lees ook: Wordt Zuidasdok de nieuwe bodemloze put?

De A10-Zuid richting Utrecht is komende twee weekenden weer dicht. De politie laten weten dan opnieuw 'toezicht te houden op de verkeersgedragingen'.