Start van hoofdcontent

Stad

nl

Welvaart en belastingen: wethouder Udo Kock vanavond in talkshow Onder Amsterdammers

27 mei 2019, 16.14 uur

In debatcentrum De Balie gaat wethouder Udo Kock vanavond in gesprek over onder meer de economische ontwikkelingen die de stad doormaakt. Het gesprek, in de serie Onder Amsterdammers, is vanaf 20.00 uur live te zien op AT5 en op de website.

Kock, verantwoordelijk voor de gemeentefinanciën, beleeft als wethouder spannende tijden. Hij presenteerde onlangs de naar eigen zeggen meest uitdagende Voorjaarsnota tot nu toe, waarin moeilijke keuzes zijn gemaakt. Zo verhoogt de gemeente de lasten voor verschillende groepen mensen om tegenvallers op te vangen. 

Toeristen, automobilisten en ambtenaren draaien hier voor op. Tegelijkertijd zei burgemeester Halsema in haar nieuwjaarsspeech dat 'te weinig Amsterdammers profiteren van de groei van de stad en de stijgende welvaart'. Wat is Kocks antwoord op de economische ontwikkeling in de stad? Hoe zorgen we dat we de Amsterdamse welvaart beter verdelen?

Ondervraagd
In Onder Amsterdammers wordt Kock hierover ondervraagd. De wethouder gaat onder meer in gesprek met journalist van Het Parool Ruben Koops en Kees Noorman, directeur van ondernemersvereniging ORAM. Muzikant Robin Block leest de Voorjaarsnota op eigen wijze voor. 

De Balie presenteert de komende maanden een serie praatprogramma's, met in de hoofdrol de nieuwe wethouders over hun belangrijkste dossiers. Samen met een verscheidenheid aan gasten zullen zij hun doelen voor de aankomende tijd bespreken. Wethouder Rutger Groot WassinkLaurens Ivens, Sharon Dijksma, Marjolein Moorman en Touria Meliani.

Het gesprek is vanavond vanaf 20.00 uur live te zien op AT5. De herhaling is vrijdag om 19.00 uur.